Emigratieverhalen Amerika

Hieronder vertellen ondernemers hun ervaringen over emigreren naar Amerika. De meeste ondernemers die hun bedrijf verkopen kiezen voor de EB5-greencard.

Boekentip Amerika

In het boek ‘Mijn Amerika’ vertellen 21 Nederlanders en Vlamingen over hun Amerika. Ervaringen waarmee nieuwkomers absoluut hun voordeel kunnen doen.

Sasker en Corinne de Boer

“Wij wilden in Amerika gaan wonen en hadden na mijn carrière als CEO bij een beursgenoteerd bedrijf genoeg vermogen om een EB5-visum aan te vragen. Dat is in 2007 gelukt. Onze tijdelijke verblijfsvergunning werd na 2 jaar omgezet in een permanente, de greencard.
Winter in AmerikaWe wonen in de staat New Hampshire, regio New England. Er is veel prachtige natuur en in de White Mountains kun je ’s winters skiën. Ons huis kijkt uit over een baai. Er komen veel dieren in onze tuin: kalkoenen, herten, adelaars, schildpadden, kardinaalsvogeltjes, kolibries enz. Wij vinden het heerlijk wonen hier, de mensen zijn vriendelijk en het is hier ongelooflijk veilig. Men is netjes in het verkeer en er ligt geen hondenpoep of rotzooi op de stoepen. Mijn vrouw Corinne is na een jaar makelaar geworden en ik ben zelfstandig ondernemer. We investeren in onroerend goed, dat we renoveren en verhuren. Daar verdienen we inmiddels een goede boterham mee.” Wilt u ook weten of uw kans maakt op emigratie naar Amerika? Doe dan de Quick Scan.

Marc en Puck Hogenboom

“Acht maanden nadat we de visum aanvraag hadden ingediend kregen we  eind 2010 de EB5-greencard voor permanente vestiging in de VS. Amerika emigreren Er was een hoop administratief werk aan voorafgegaan. De immigratiedienst wil precies weten hoe het te investeren geld verdiend is. Het was een hectische periode. Naast de visum aanvraag waren we bezig met het kopen van een woning in Madrid, New Mexico.
Op hetzelfde moment waren we bezig met de verkoop van ons boomverzorgings- en hoveniersbedrijf en van onze woning in Nederland. Frans Buysse heeft alles goed op elkaar afgestemd, zodat deze grote beslissingen in de juiste volgorde werden genomen. Nu genieten we van ons pensioen dankzij de vrijheid die het EB5-visum geeft: we reizen, bouwen een gastenhuis, pottenbakken en we werken aan onze 40 jaar oude camper. In het gebied rond Santa Fe wonen erg veel kunstenaars waardoor er een sfeer heerst waarin wij ons helemaal thuis voelen”. Wilt u ook weten of uw kans maakt op emigratie naar Amerika ? Doe dan de Quick Scan.

Arnoud Dobber

“In 2011 verhuisde ik met mijn gezin van Loenen aan de Vecht naar Tampa, gelegen aan de Golf van Mexico in Florida. In Nederland runde ik een groot schildersbedrijf. Amerika NatuurDaarnaast had ik een paardenfokkerij, een geliefde hobby van me die nogal uit de hand gelopen was. Om met mijn vrouw en meerderjarige dochter die nog geen 21 jaar was, naar de VS te kunnen vertrekken, bleek het EB5- investeerders visum de aangewezen route. Om daarvoor in aanmerking te komen is een eigen vermogen van USD 1 miljoen nodig waarvan minimaal USD 500,000 wordt geïnvesteerd in een door de overheid goedgekeurd investeringsproject. Met dit visum, de greencard, komt je hele gezin meteen voor een permanente verblijfsvergunning in aanmerking. Ik heb in Amerika van mijn hobby mijn  werk gemaakt. Ik heb hier een paardenmanege en leg me toe op het bouwen van paardenboxen en het inrichten van stallen. Mijn droom is werkelijkheid geworden.” Wilt u weten of uw kans maakt op emigratie naar Amerika? Doe dan de Quick Scan.