Emigratie verhalen Australië

Lees hier de emigratie verhalen van ondernemers die naar Australië emigreerden. De meeste ondernemers verkopen hun bedrijf bij emigratie en krijgen een investeerders visum.

Boekentip Australië

‘Culture Wise Australia’ is een ‘must’ voor iedere emigrant die de Australische cultuur beter wil leren begrijpen.

Cees en Liesbeth de Bruine

“In 2005 verhuisden we van Den Bosch naar de Gold Coast, 60 km onder Brisbane, in Australië. Het ondernemerschap zit ons in het bloed. We hadden in Nederland een goedlopende bijouterie verkocht en we besloten daarom in Australië een kledingwinkel met bijouterie op te zetten. Het bleek toch ingewikkelder dan we vooraf dachten om hier helemaal zelf een nieuw bedrijf op te zetten. We kenden de cultuur van het zakendoen niet en we misten een netwerk. Alleen al om die reden raden we nieuwe emigranten aan om een bestaand bedrijf over te nemen. Daarmee heb je niet alleen meteen de contacten, maar ook de cashflow. In 2009 zijn wij gestopt met de kledingwinkel en hebben we een Restaurant/Pizzeria gekocht die loopt als een trein. Australië is een heerlijk land om in te wonen en te werken. De Australiërs zijn openhartig, oprecht en open. Wij zijn blij dat we dit gedaan hebben.” Wilt u ook weten of uw kans maakt op emigratie naar Australië? Doe dan de Quick Scan.

Hans Budding

“De beroemde laid-back lifestyle van Australië trok ons enorm aan en in 2008 zijn mijn vrouw, onze twee kinderen en ik naar Queensland geëmigreerd. Onze droom kwam uit. De vriendelijkheid van de mensen, hun geweldige gevoel voor humor en hun hulpvaardigheid maken het leefklimaat in Australië bijzonder aangenaam. Ik runde in Nederland een uitzendbureau en kon op grond daarvan op een ondernemers visum Australië emigreren, weliswaar met de verplichting om in Australië een eigen bedrijf op te zetten. Dat heb ik ook gedaan, maar wel in een totaal andere branche, de horeca. Helaas ging de recessie niet aan Australië voorbij en de combinatie van zakelijke en privéomstandigheden dwongen mij ertoe om mijn horeca activiteiten te beëindigen. Inmiddels staat mijn bedrijf  te koop en ben ik tijdelijk weer in Nederland. Ik mis Australië iedere dag en ik zal er alles aan doen om op termijn weer terug te gaan.” Wilt u ook weten of uw kans maakt op emigratie naar Australië? Doe dan de Quick Scan.