Emigratieverhalen Canada

HIer leest u meer over de ervaringen van emigranten die naar Canada zijn vertrokken. Ondernemers die hun bedrijf verkopen bij emigratie kiezen meestal voor een investeerders visum.

Boekentip Canada

Om als ondernemer succesvol te worden in Canada is het aan te raden het boekje ‘Cultuur bewust Canada’ over Canadese gewoonten en etiquette te lezen.

Arjan en Cora Scheele,

Als akkerbouwer van beroep in het Zeeuwse Schoondijke, vertrekken we in de winter van 2005  met vier kinderen  naar Alberta. De keuze voor deze provincie was tot stand gekomen na een intensieve oriëntatie in verschillende Canadese aardappel provincies. Woning CanadaUiteindelijk kwamen we  in Alberta uit. Het had misschien voor de hand gelegen om ook in Alberta een akkerbouwbedrijf op te starten, maar het werd een kippenfarm, met broedeieren, op de prairie. Qua kennis begin je overnieuw. Je kunt onbevangen starten. Bovendien kijkt niemand in Canada er vreemd van op. Gewoon doen, luidt hier het motto.  Canada  is  een zeer gastvrij land waar mensen tijd voor elkaar hebben en elkaar respecteren en klaar staan voor de ander wanneer dat nodig is. Dat geeft je als nieuwkomer meteen een sterk saamhorigheidsgevoel.  Canada is een land van emigranten en voor emigranten. Een land waar we met zijn allen trots op zijn. Wilt u weten of uw kans maakt op emigratie naar Canada?Doe dan de Quick Scan.

Cees en Tamara Uyterlinden

Wonen en werken  in Canada“Nadat ik ruim 15 jaar directeur–eigenaar was geweest van een vermogensbeheer bedrijf in Amsterdam met ca. 10 personeelsleden, vond ik het tijd voor een carrière switch en emigratie. Frans legde ons tijdens het eerste gesprek bij hem op kantoor de immigratie voorwaarden en de procedure voor ondernemers en investeerders Canada op een heldere manier uit. Hij weet de vertaalslag te maken van iemands achtergrond naar de immigratiewetgeving. We hebben zijn strikte adviezen opgevolgd en dat heeft uitstekend gewerkt. Het plan van aanpak dat hij bij aanvang van de opdracht schetste is helemaal uitgekomen. Op 13 juli 2013 schreven we hem;  “Wij wonen sinds vorige week in Canada. Nogmaals bedankt voor de goede en vooral snelle afwerking van de procedure.  We hebben hier in Princeton, BC een mooie ranch gekocht en we zijn nu druk aan het verbouwen. Je bent van harte welkom om langs te komen!” Wilt u weten of uw kans maakt op emigratie naar Canada? Doe dan de Quick Scan.

.

Noël en Tatiana de Brabanter

BR Canada Emigratie ondernemers“In juli 2013 ben ik met mijn gezin van België naar Québec geëmigreerd. In Brussel had ik ruim 10 jaar een makelaarskantoor en een vastgoedbeheer bedrijf gerund. Mijn vrouw Tania, onze meerderjarige dochter Genny en ik zijn binnengekomen op een investeerders visum Canada. Dat wil zeggen op basis van vermogen. Dit visum geeft ons de vrijheid om een eigen bedrijf te starten, te werken voor een werkgever of te pensioneren. Het is het eerste geworden: 6 maanden na onze landing hebben we een bedrijf overgenomen. We zijn nu installateur in HVAC (Heating, Ventilation, Airco, Climatisation). Dit nieuwe hoofdstuk van ons leven is erg goed begonnen: de zon schijnt heel vaak, de mentaliteit van de mensen in Québec is aangenaam en de natuur is overweldigend mooi. Daarbij heerst hier een ondernemers-vriendelijk klimaat, waar we in België alleen maar van konden dromen. Wij krijgen nog elke dag het ‘you are welcome’ gevoel.” Wilt u ook weten of uw kans maakt op emigratie naar Canada? Doe dan de Quick Scan.